Categorieën
Nieuw woord van de week

wiebel­pannenkoek

Lekker en fotogeniek.

Zeer luchtige Japanse pannenkoek die wel vijf centimeter dik is en nogal wiebelt. Deze lekkernij wordt meestal soufflépannenkoek genoemd maar kreeg algauw de bijnaam wiebelpannenkoek. De pannenkoek krijgt zijn opvallende vorm omdat je eerst het eiwit helemaal opklopt en daarna pas het eigeel toevoegt.

Bron: Instagram

In augustus opende in Rotterdam het Soufflé Café, waar de wiebelpannenkoek het enige is dat op de menukaart staat. Het café is voortdurend volgeboekt. Dat komt vast omdat de pannenkoek heerlijk is, maar de wiebelige snack lijkt ook een hit omdat hij er zo leuk uitziet en het dus ook goed doet op foto’s en video’s op je Instagramtijdlijn. “Instagramproof” noemt RTL 4 de pannenkoek. Instagrammable heet dat ook wel.

Horecatrendwatcher Vincent van Dijk vraagt zich wel af of het zo druk zal blijven bij het Soufflé Café en of de pannenkoek het niet vooral van z’n ‘looks’ moet hebben: “Instagrammeisjes zijn erg hypegevoelig. Ze gaan naar een restaurant, maken een foto van het eten en gaan dan weer naar de volgende hype. Als je wil dat je restaurant toekomstproof is moet je niet met een hype meegaan.”

Bron: rtlnieuws.nl


Meer lezen