Categorieën
Nieuws

Workshop

Dit evenement is voorbij.

Op 25 oktober 2017 organiseert het Instituut voor de Nederlandse Taal in samenwerking met onderzoeksgroep DHuF – Digital Humanities Flanders – en de letterenfaculteit van de Universiteit Antwerpen een trainingsworkshop in Antwerpen. Op deze studienamiddag stelt het instituut zich voor en gaat het nader in op wat het voor “digital humanists” te bieden heeft.

Er wordt ingezoomd op corpusbouw, verrijking van teksten en het doorzoekbaar maken daarvan, met illustraties van hoe een onderzoeker dit ook voor zijn of haar eigen materiaal kan doen. Er wordt ook uiteengezet welke rol lexicale informatie kan spelen bij het doorzoeken van met name historische teksten. De namiddag wordt afgesloten met een informele receptie. Een gedetailleerd programma wordt later onder de deelnemers verspreid.

Locatie & organisatie

Het evenement vindt plaats op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen (14:00-17:00; lokaal D.013 in gebouw D). De lokale organisatie is in handen van het departement taalkunde (Reinhild Vandekerckhove en Walter Daelemans) en het departement letterkunde (Dirk van Hulle en Mike Kestemont). Vanuit het Instituut voor de Nederlandse Taal wordt deze workshop mogelijk gemaakt door de inbreng van Frieda Steurs, Jesse de Does, Jan Niestadt en Katrien Depuydt.

Deelname

Deelname aan de workshop is gratis. De voertaal van dit evenement is het Nederlands. Deelnemers die geen gebruik kunnen maken van eduroam krijgen een inlogcode voor het lokale netwerk. Van de deelnemers wordt geen technische voorkennis of praktische inbreng vereist.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.