Categorieën
Nieuws

Virtuele lezing taaltechnologie

Op 27 juni 2020 geeft onze directeur Frieda Steurs een lezing over taaltechnologie voor Abralin, de Braziliaanse vereniging voor linguïstiek. De lezing is onderdeel van het virtuele evenement Abralin ao Vivo – Linguists Online, dat de vereniging organiseert in samenwerking met onder andere CIPL (Comité International Permanent des Linguistes), waar Frieda Steurs secretaris-generaal van is.

Het online-evenement is bedoeld om studenten en onderzoekers op de hoogte te houden van de nieuwste onderzoeken op het gebied van taal. Abralin ao Vivo – Linguists Online presenteert sinds begin mei een dagelijks programma van lezingen en paneldiscussies met vooraanstaande linguïsten van over de hele wereld, waaronder Noam Chomsky, David Crystal, Eve Clark en Steven Pinker. De lezingen zijn gratis te volgen via de website https://aovivo.abralin.org/, en na afloop terug te zien op het YouTube-kanaal van Abralin.

Language technology: what is next?

De lezing van Frieda Steurs met als titel “Language technology: what is next?” gaat over de evolutie van machinevertaling naar de huidige (neurale) modellen, en over de evolutie van taaltechnologie in het algemeen. Zo bespreekt ze de effecten van het gebruik van kunstmatige intelligentie in taalkundige applicaties, aan de hand van de ontwikkeling in de lexicografie: van het handmatig maken van woordenboeken, tot de hedendaagse corpusgebaseerde methoden.

De lezing vindt plaats op 27 juni om 15.00 (Nederlandse tijd), via de website van Abralin ao Vivo.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.