Categorieën
Nieuws

Taalradar op DRONGO

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november vindt het DRONGO talenfestival plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bij het zogeheten lab van het Instituut voor de Nederlandse Taal kunt u onder andere meedoen aan Taalradar: een onderzoek naar (nieuwe) Nederlandse woorden.

Hoe is het woord glamping opgebouwd? Kunt u nieuwe woorden herkennen in een lopende tekst? En hoe heet een lolly in uw dialect? Kom langs bij ons lab tijdens het DRONGO talenfestival en doe mee aan Taalradar. Een onderzoek waaraan u als spreker van het Nederlands  kunt deelnemen. Door het beantwoorden van vragen over (nieuwe) Nederlandse woorden draagt u bij aan onze kennis over de taal. Voor alle deelnemers hebben we na afloop een klein presentje.

Dialectloket

Naast Taalradar kunt u in ons lab ook kennismaken met Dialectloket, een website waarop taalvariatie centraal staat. Op deze website kunt u allerlei achtergrondinformatie vinden, maar ook links naar verschillende dialectprojecten. Daarnaast kunt u meedoen aan een test waarin tien personen uit verschillende regio’s enkele zinnen laten horen. Kunt u raden wie waar vandaan komt?


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.