Categorieën
Nieuws

Matthias de Vries aan het woord

Ter gelegenheid van de 202e geboortedag van Matthias de Vries op 9 november stelt het Instituut voor de Nederlandse Taal de pdf-versie van het boek Matthias de Vries aan het woord (2020) gratis ter beschikking.

Op 9 november 2020 was het precies tweehonderd jaar geleden dat de Nederlandse taal- en letterkundige Matthias de Vries werd geboren. Daarom vierde het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) in 2020 het Matthias de Vriesjaar. In samenwerking met de Leidse Universiteit en de stad Leiden waren er diverse evenementen en publicaties.

Humoristisch en helder

Een van die publicaties was Matthias de Vries aan het woord. In dit boekje laten de samenstellers – Roland de Bonth, Dirk Geirnaert en Rob Tempelaars – Matthias de Vries zelf aan het woord via een selectie uit de vele taalkundige stukken en woordstudies die hij schreef. En: we zien hem ook zelf werken aan woorden wanneer hij artikelen van het Woordenboek der Nederlandsche Taal becommentarieert of wanneer hij ingeschakeld wordt om nieuwe woorden te bedenken. Matthias de Vries aan het woord dus, dikwijls in een humoristische of ironische stijl, maar altijd helder verwoord en getuigend van de scherpe geest van de volbloed wetenschapper.

Gratis pdf

Ter gelegenheid van de 202e geboortedag van Matthias de Vries stelt het INT nu de pdf-versie van dit boekje gratis ter beschikking. Als u liever op papier kennis wil nemen van de inhoud of als u op zoek bent naar een tijdloos taalkundig geschenk, dan kunt u nu voor het gereduceerde tarief van € 5,- (inclusief verzendkosten binnen Nederland) of € 7,50 (inclusief verzendkosten naar België) een gedrukt exemplaar van het boek bestellen, zolang de voorraad strekt. Stuur daarvoor een mail naar secretariaat@ivdnt.org met vermelding van uw postadres en maak het verschuldigde bedrag over op rekeningnummer NL39 INGB 0000 0256 05 (BIC: INGBNL2A) ten name van Instituut voor de Nederlandse Taal. Het boekje wordt u daarna zo spoedig mogelijk toegezonden.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.