Categorieën
Nieuws

Het taaljaar 2021

Over taal gesproken is dé podcast over het Nederlands, die Onze Taal en het Instituut voor de Nederlandse taal samen verzorgen. In de laatste aflevering van het eerste seizoen blikken we terug op het taaljaar 2021.

In de laatste aflevering van het eerste seizoen van de podcast Over taal gesproken blikken we terug op het afgelopen taaljaar. We doen dat met Erik Dams en Marc van Oostendorp, samen de redactie van de nieuwsbrief Taalpost.

Marc van Oostendorp, Erik Dams, Raymond Noë en Laura van Eerten

We hebben het over hoe talen elkaar beïnvloeden (de belangrijkste reden van taalverandering), over de boeiende ontwikkelingen als het gaat over gender en taal, en over waar het heen gaat met het dialect. Verder praten we over de opvallende hausse in de Nederlandstalige popmuziek, over taalpodcasts, over de leukste artikelen in het tijdschrift Onze Taal, en over — hoe kan het anders in de laatste dagen van het jaar — de  nieuwe woorden van 2021.

Luister ook naar de bonusaflevering, waarin Erik Dams exclusief reisadvies geeft voor wie de komende periode graag de deur uit wil in Nederland en België.

Voor de muziekliefhebbers is er nog de bijbehorende Spotifylijst Taalpop 2021: een lijst met de beste Nederlandstalige popnummers van het afgelopen jaar, samengesteld door de makers van Taalpost en Over taal gesproken.

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via SpotifyApple Podcasts of één van de vele andere podcastapps.

Over taal gesproken is dé podcast over het Nederlands, een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en het Genootschap Onze Taal. Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes).


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.